вторник, 3 април 2012 г.

Автомобилите в България през 1935г.


Автомобилният парк в далечната 1935г.,в България е много богат-съществуват представителства на европейски и американски леки коли,камиони ,мотоциклети и др.Марките са Мерцедес,Рено,Фиат и Форд,Шевролет,Буик(на Дженерал Мотърс) и Опел.
Представителства имат-Американ кар компани(генерални представители на General Motors Corporation),Акционерно дружество Леон Арие(ул."Искър"22,внася "Мерцедес"),Акционерно дружество "Жиага",продават" Фиат"(бул."Мария Луиза 42),инж.Цвятко Кадийски(бул."Дондуков"24),Акционерно дружество"Комерциум",собственост на Българска търговска банка,продават"Форд",бул."Чария Луиза 75)Йосиф Савицки(бул.Мария Луиза 62,продава Крайслер,Додж и Плимут),Акционерно д-во инж.Н.Шопов(бул.Мария Луиза 65),Дим Никифоров(ул.Стефан Караджа 8) и др.
Представителства на автомобилни части и гуми продават на едро и дребно,правят доставки по домовете.На пазара присъстват прочутите американски гуми на Fisk Tires Company.
Ако сте запазили стара гума от автомобила на дядо си ,успешно може да участвате на аукцион в САЩ и да спечелите пари.
По време на Втората световна война,когато Червената армия окупира България,голяма част от автомобилите са реквизирани и включени в автомобилния парк на армията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар